Det här med lärare

Sitter i soffan och ser på tv. Klass 9A går på ettan och jag tycker som vanligt att det är väldigt intressant. Förstår fortfarande inte hur vissa kan få bli lärare och det är inte bara i just det här utan allmänt! Det är sjukt, det är tråkigt för det går verkligen bara ut över eleverna. Jag har själv haft lärare som inte borde ha fått vara det just pga av att de inte kan lära ut. De räknar med att man ska kunna saker redan, att man ska kunna tänka logiskt men alla kan inte det. Som lärare måste man kunna förklara för eleverna på olika sätt. Alla är så olika, alla tänker olika och lärarens uppgift är att hjälpa eleven att lära sig och att förstå på sitt sätt.

Kanske man ska börja göra test på alla dem som går lärarutbildningar runt om i landet eller kanske göra ett prov innan man anställer dem, ett antagningsprov där man kan se om de är lämpliga eller inte!

Kanske ganska omöjligt men det skulle vara nödvändigt och man får inte vara med i en orkester om man inte kan spela, eller hur!? Så varför ska man då få vara lärare om man inte kan lära ut?
0 kommentarer